I Rodzinny Piknik Ekologiczny

piknik na Bachledówce
Ekozabawy, rodzinne konkursy z nagrodami, degustacje potraw ekologicznych i pokazy Strongmanów to tylko niektóre atrakcje I. Małopolskiego Rodzinnego Pikniku Ekologicznego na Podhalu. Wydarzenie odbędzie się 20 lipca 2014 roku w Czerwiennym na terenie wokół Hotelu Bachledówka. Organizatorem akcji jest Fundacja Rozwoju Podhala, a głównym partnerem pikniku – Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie.
Celem przedsięwzięcia jest podniesienie świadomości ekologicznej mieszkańców Podhala oraz popularyzacja informacji dotyczących odnawialnych źródeł energii (OZE). Jednym z głównych zagrożeń ekologicznych na Podhalu jest bowiem zanieczyszczenie dwutlenkiem węgla, gdzie problem niskiej emisji zagraża walorom środowiskowym.
Rodzinny piknik rozpocznie się o godzinie 10.00. W programie przewidziano szereg atrakcji dla najmłodszych uczestników imprezy. Będą m.in.
występy taneczne, konkursy z nagrodami, a także zabawy i warsztaty kreatywne dla najmłodszych prowadzone przez wykwalifikowanych animatorów z Klubu Żyrafka z Nowego Targu. Szczególnie ciekawie zapowiadają się konkursy dla najmłodszych siłaczy i zawody ze Strongmanem Robertem Nemsiem.
Podczas pikniku będzie można spróbować zdrowych, regionalnych przysmaków, obejrzeć pokaz mody regionalnej i występ zespołu „Góralsko Familia”, wziąć udział maratonie zumby, a także skorzystać z bezpłatnych zabiegów na bazie ekologicznych produktów kosmetycznych. Imprezę zakończy zabawa taneczna z zespołem „Luz Blues”.
Do udziału w rodzinnym pikniku ekologicznym organizatorzy zachęcają zarówno wszystkich lubiących dobrą zabawę, jak też osoby zainteresowane działaniami proekologicznymi i stosowaniem zielonej energii.
Serdecznie zapraszamy na Bachledówkę, na I. Małopolski Rodzinny Piknik Ekologiczny!